Lokacija Dubrava >
lokacija u gornjoj Dubravi, Granešina
Lokacija Štefanovec>
lokacija na putu od KBC Dubrava prema Markuševcu

Novo
Lokacija Stupnik


LOKACIJE U ZAGREBU

U Zagrebu se nalazimo na dvije lokacije:

- centralna lokacija se nalazi u Granešini, u gornjoj Dubravi. Tamo su smješteni i pokretni i nepokretni korisnici, u dvokrevetnim ili višekrevetnim sobama. Na ovoj je lokaciji smještena kuhinja te ured ravnatelja.

Dom je smješten na adresi Sunčana ulica 14 (Granešina), nasuprot granešinske župne crkve Rođenja Blažene Djevice Marije a na početku Čučerske ceste.
Pristup iz grada: iz Maksimirske ceste skreće se lijevo, u Aveniju Gojka Šuška. Potom,desno u Oporovečku (prije Nove bolnice), pa skroz ravno do njezina kraja. Tu se skreće lijevo (na kružnom toku) u Sunekovu ulicu, na slijedećem kružnom toku se ide dalje ravno i nakon cca 1 km, odmah iza picerije Z, skreće se desno u Oporovečke vinograde. Na kraju, kod izletišta "K Herli", skreće se desno, u Varošku, potom lijevo u Loborince i produžuje srednjom ulicom, Sunčanom, do kraja.

- lokacija u Štefanovcu (između Dotrščine i Markuševca) je svojevrsna depandansa, gdje su smješteni samo pokretni korisnici.

Dom je smješten na adresi Štefanovec 99. Ova lokacija je namijenjena pokretnim korisnicima i nema stacionarski karakter. Prima 18 korisnika. Da biste došli do nas, vozite Avenijom Gojka Šuška, pored KBC Dubrava, pa sve do kraja. Skrenite desno, prema Markuševcu (lijevo ostavljate Dotrščinu).
Dalje vozite ravno, oko 2 km. Kada primijetite, lijevo, odvojak za Mučnjak, vrlo ste blizu, nastavite lagano dalje. Trebate uočiti malo parkiralište (za 3 - 4 osobna automobila), na lijevoj strani To je naše parkiralište. Kao orijentir može poslužiti i kafić, s malim parkiralištem, preko puta, na desnoj strani ceste.

 

 

 

Dom Novak je smješten na brežuljku s kojeg se proteže pogled na zagrebačke nebodere, u daljini, ispod kojih ključa gradska vreva, pa se pogled umiri na okolnom prigradskom zelenilu, usred kojeg se uzdiže crkva Svete Marije, da bi potom odlutao, preko drevnog Medvedgrada, put Medvednice, koja se, mirna i veličanstvena, uzdiže i zatvara cijeli horizont, s desne strane. Ovo mjesto nas podsjeća na to da čovjek živi u gužvi i strci a zapravo želi mir, oko sebe ali i u sebi.